Estás en: Inicio > informacion > Cuina mallorquina; senzilla i autèntica

Cuina mallorquina; senzilla i autèntica

0 Comentarios

11017839_461102020713933_8953025470482412815_n


Caminant pels carrers de Barcelona podrem trobar-nos Idò D.O Balear, un petit raconet gastronòmic amb aromes de les illes. Les seves creadores tres mallorquines residents a Barcelona són les culpables d’aquesta joya enmig de la ciutat que dimecres va acollir la nostra gastroquedada. La Pema Maymó, socia del restaurant ens va explicar cóm havia nascut el projecte…

Com va començar el projecte i per què vau decidir obrir un establiment de cuina balear? 

Tot va començar a finals del 2012, quan tres malllorquines amb anys i anys de vida a Barcelona vàrem coincidir en l’enyorança de tot allò que no trobàvem aquí. Productes illencs de tota la vida, els plats que cuinen les nostres mares i padrines, el pa moreno, vins de petites bodegues… I arran d’això va sorgir la idea d’un espai gastronòmic que aglutinés tot això i ens hi vàrem posar des de la inexperiència en el sector, ja que una és arquitecta, l’altra, dissenyadora gràfica i l’altra, editora. Vàrem estar ben bé un any per fer el pla d’empresa, buscar proveïdors, cercar local i fer-hi les obres, trobar el personal, etc. Vàrem obrir l’octubre del 2013, tot just fa un any i mig justet…i aquí continuam, intentant oferir el millor de les illes a nivell gastronòmic, tant pel que fa a la botiga com al restaurant, senzill però amb els plats bàsics de la cuina illenca. 
Com definirieu la vostra cuina, i què us diferencia d’altres cuines 
És una cuina senzilla i autèntica, adaptada una mica, això sí, al paladar barceloní. Podríem dir que presentam els plats d’una manera més “refinada” que la que tindrien les nostres padrines a casa, però amb el mateix gust de tota la vida! Tenim plats de Mallorca, Menorca i algun altre inspirat en les Pitiüses, com l’amanida pagesa típica d’Eivissa i Formentera.
Qui està al capdavant de l’establiment i qui és el cuiner/a?
A l’establiment hi ha actualment una encarregada mallorquina que s’encarrega de gestionar el dia a dia i les sòcies estem a l’ombra. Tenim dos cuiners, no illencs, però amb una sensibilitat especial per launnamed-3 cuina mallorquina (per amistat o afinitats). Al migdia en Pau fa el menú inspirant-se en receptes de mares, padrines i amigues i adaptant-les una mica i a la nit la carta la porta la Ninna, fent una presentació més sofisticada dels plats de tota la vida, com el tumbet, el pamboli o les albergínies farcides, per posar tres exemples molt clars.
Quines són les vostres especialitats?
Les nostres especialitats són els pambolis de tot tipus d’embotits o formatges amb el pa moreno característic de Mallorca (l’estrella és el pamboli especial, que et permet tastar una mica de tot), el variat (un plat que és com una combinació de diferents tapes que tots els bars de Mallorca solen tenir per fer el vermut el cap de setmana), el tumbet, les albergínies farcides de carn o verdura, les favetes a la menorquina, el púdding d’ensaïmada… Vaja, tots els plats són especials i especialitat, perquè tampoc no tenim una carta gaire extensa, sinó que ens hem centrat en oferir els plats que són aposta segura sempre.

Entrada guardada en: